The Musical Box: Ozzy som ylande varulv

söndag 26 januari 2020

Ozzy som ylande varulv

OZZY OSBOURNE – BARK AT THE MOON – 1983

Asså, nånstans långt bak i huvudet får jag bilder från förr av Ozzy som varulv ylande mot månen. Inte från skivomslaget. Var det videon kanske? Nåja, Bark At The Moon är en Ozzy-klassiker, den också. Men om du frågar mig är det inte något av hans storverk.
Nä, där gillar jag hans tidiga soloplattor lite bättre, Blizzard Of Ozz och Diary Of A Madman, mest för att de fortfarande känns ganska fräcka. Bark At The Moon är ett stabilt hantverk det också, men inte lika mycket Sabbath om ni förstår vad jag menar. Och för min del går Sabbath före Ozzy alla dagar i veckan. Så är det bara.
Att det är Ozzy sista riktigt vassa album på några år kan man inte heller undvika. Han hade några riktigt svaga år där i mitten av 80-talet, men kom tillbaka med No Rest For The Wicked 1988...och har sen dess blandat ganska tradiga saker med högklassig metal ända fram till nu. Bark At The Moon hamnar dock på pluskontot.

Inte för att det är ett briljant album, utan mest för att det är välgjort rakt igenom utan värre dippar, men utan några större toppar heller. Okej, titelspåret Bark At The Moon är en sån där låt som fastnar, men efter det är det lite trögt.

Läste nånstans att skivan fanns med på någon lista över de tio värsta metalskivorna någonsin. Det håller jag inte med om. Men det är knappast en LP jag spelar särskilt ofta nu för tiden. Inte ens när det är fullmåne och varulvarna ylar.

Nr: 1643/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar