The Musical Box: Räkna inte med en ny Nursery Cryme

måndag 6 januari 2020

Räkna inte med en ny Nursery Cryme

TONY BANKS – THE FUGITIVE – 1983

Genesis storhet skapades av Peter Gabriel, Steve Hackett och till viss del av Phil Collins. Tony Banks, bandets keyboardist, var aldrig lika framträdande. Att tro att ett soloalbum av honom skulle ha några likheter med Genesis var naturligtvis väldigt naivt av mig.
Nej, Tony Banks album The Fugitive är definitivt ingen ny Nursery Cryme, eller ens en Duke eller Invisible Touch. Det är ett popalbum med några ganska trevliga låtar, inledningsvis är skivan lovande, samt en rad tämligen träiga saker.

Man ska nog hellre jämföra den här plattan med vissa synthpopskivor från det tidiga 80-talet i stället för Genesis, och då inte ens plattorna bandets senare år när Gabriel och Hackett sedan länge lämnat.
Jo, förresten. Calling All Stations, Genesis sista platta, skivan som spelades in efter att också Phil Collins hoppat av det sjunkande skeppet och bara Mike Rutherford och Tony Banks var kvar.

Nej, det här är ingen skiva genesisfansen behöver leta sig fördärvade efter. Men jag kan inte såga den helt och hållet. Det finns en del sjyssta låtar, plattan saknar inte underhållningsvärde, men på ett helt annat plan än vad jag hade hoppats.

Nr: 1607/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar