The Musical Box: Gediget arbete av Pet Shop Boys

fredag 31 januari 2020

Gediget arbete av Pet Shop Boys

PET SHOP BOYS – BILINGUAL – 1996

De som följt bloggen länge börjar nog ana att den går mot sitt slut när skivor som Pet Shop Boys Bilingual dyker upp. Det är sant, efter tio år har jag fått ont om material och får numera gräva djupare och djupare i samlingen.
Pet Shop Boys är ingen favorit, 80-talets synthpop blev aldrig min grej. Men den här skivan köpte jag, oklart varför.

Kanske tänkte jag att samlingen nog ändå borde innehålla ett album med Pet Shop Boys. Den här synthduon var ju gigantiskt stor i mitten av 90-talet.

Bilingual tilltalade mig dessutom på ett lite annat sätt än deras tidigare plattor, vilka jag upplevde som ganska typiska 80-talare, det vill säga en eller två bra låtar och resten utfyllnad.

Jag tyckte Bilingual hade mer substans än så, det kändes som ett gediget album med genomgående bra låtar, inte lika spekulativt som sina föregångare.
Sen hade det inte ens undgått mig att Se A Vida É var en superhit. Jag gillade de latinska rytmerna, vilket när jag sen fick höra hela skivan visade sig gälla alla låtarna, och det tyckte jag om. Jag upptäckte då också flera låtar som jag tyckte var bra, Discoteca till exempel.

Men därifrån till att albumet skulle bli någon slags favorit eller att fler av Pet Shop Boys plattor skulle hamna i samlingen är det alldeles för långt. Jag har än så länge nöjt mig med denna. Senare har jag förstått att Bilingual av många Pet Shop Boys-fans anses betydelsefull och viktig. Kanske är det därför plattan på senare år remastrats och släppts på vinyl.

Nr: 272/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar