The Musical Box: Rockplattan Eagles aldrig gjorde

onsdag 13 januari 2010

Rockplattan Eagles aldrig gjorde

Joe Walshs - But Seriously, Folks - är den rockskiva Eagles aldrig gjorde. Den kom till när Eagles arbetade med The Long Run, uppföljaren till superalbumet Hotel California. Flera av Joe Walshs låtar kom inte med på det nya albumet, i stället hamnade de på hans soloplatta.

När Joe Walsh ersatte Bernie Leadon i Eagles 1976 tog han med sig ett lite tyngre och vassare sound. Eagles gick från luftig countrypop till den västkustrock som låg bakom de enorma framgångarna för Hotel California och gjorde Eagles till en supergrupp. Av någon anledning passade Joe Walshs stökiga gitarrsound Eagles perfekt.

Joe Walsh var ingen nykomling när han dök upp i Eagles sättning. I början av 1970-talet hade han stora framgångar med James Gang, främst hiten Funk 49, och senare bandet Barnstorm. But Seriously, Folks var Walshs fjärde soloplatta och blev hans mest framgångsrika. Life´s Been Good, en låt i reggaestil, blev en storsäljande singel sedan den mixats ner från originalets åtta minuter till hälften.

Plattan kräver några genomlyssningar för att accepteras. Visst är det eaglessoundet, men betydligt tuffare än man är van vid.
But Seriously, Folks släpptes 1978 och hela eagles-gänget finns med och backar upp, Don Felder, Glenn Frey, Don Henley och Timothy B Schmit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar