The Musical Box: En australiensisk rockrökare

fredag 1 januari 2010

En australiensisk rockrökare

PAUL KELLY & THE COLOURED GIRLS - UNDER THE SUN - 1987
Eftersom det är nytt år är det lika bra att öppna meden riktig rökare. När Paul Kelly & the Coloured Girls platta Under the Sun kom till Sverige i slutet av 1980-talet slog den ner som en bomb.
En australiensisk rockrökare utan dess like. Dumb Thing, Same Old Walk och ironiska I Don´t Remember a Thing fick världen att skaka och gav en insikt om att det spelades rock på andra sidan jordklotet också. Det där odefinierbara som händer när man hör musik inträffade. Det var närmast en kärnklyvning som ägde rum, och det flammade kedjereaktioner åt alla håll.
Plattan gavs ut redan 1987, men det tog några år innan skivbolaget Mushrooms älsklingsartist fick uppmärksamhet på norra sidan jordklotet. Och letade sig till Norrahammar.
1988 släpptes skivan också i USA av A&M Records. Men inför den internationella releasen byttes bandnamnet ut mot lite mer opolitiska The Messengers. USA-pressningen innehåller i stort sett samma låtar, men I Don´t Remember a Thing är bortplockad till förmån för hitsingeln Little Decisions.

Men visst är det lite extra att ha originalplattan – importerad – svindyr - men det var den värd.
Håll utkik efter Paul Kelly, han släpper fortfarande skivor med jämna mellanrum. Tyvärr ganska svåra att få tag på.

Nr: 742/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar