The Musical Box: Vi gick ofta till stadsbiblioteket

torsdag 21 januari 2010

Vi gick ofta till stadsbiblioteket

Vi gick ofta till stadsbiblioteket och lyssnade på skivor i början av 70-talet; Alice Cooper, Led Zeppelin, Black Sabbath och annat man inte fick spela hemma. Det fanns av någon konstig anledning där, vilket man inte skulle kunnat tro.

I visningsmontern över tillgängliga plattor stirrade vi med stora ögon på skivomslagen till Stones Sticky Fingers, med en riktig dragkedja i gylfen, Lou Reeds Berlin, och störst av allt, Velvet Undergrounds bananskiva, tecknad av Andy Warhol, där den gula bananen kunde rivas bort för att i stället blotta en rosa banan. Den fanns bakom en glasskiva på biblioteket.

Skivfodral förresten. Steppenwolfs platta från -72, For Ladies Only (ja jag vet, jag har nämnt den tidigare), får mej fortfarande att bli lite förlägen. När man vek upp omslaget blottades nämligen en bild på en bil med kaross i form av en enorm erigerad penis. En rosalackerad jättekuk på hjul. Det var skandalöst på den tiden och jag fick gömma skivan längst bak i hyllan så inte morsan skulle få syn på den.

Jag vågar inte tänka på vad som hänt om hon hittat den. Jag hade fullt upp med att försvara UFO:s synnerligen udda spacerock.
Kukbils-bilden fanns av någon anledning inte med i den CD-utgåva jag fick tag i nån gång på 90-talet – så jag köpte den inte. Nä, sånt får man inte uppleva nu för tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar