The Musical Box: Charmig, drömsk och lite provocerande

måndag 3 februari 2014

Charmig, drömsk och lite provocerande

GNAGS – PLADS TIL BEGEJSTRING – 1986

Ritas Rock´n Roll Band drar från stad till stad och från hjärta till hjärta. 100 mil genom landet, från Knudshoved till Hirtshals. Rita har drömt om att bli stjärna och nu kan inte ens stormen stoppa henne.
Jaså? du har aldrig hört talas om Ritas Rock´n Roll Band. Men det hade Gnags. De danska rockhjältarna gjorde en låt om henne och hennes drömmar.

Rita finns förmodligen inte, men låten finns på skivan Plads til begejstring från 1986. Har du inte hört den plattan tycker jag du ska leta reda på den.

Gnags är Danmarks svar på Eldkvarn och Anders F Rönnblom, men var förmodligen med långt innan Plura och hans brorsa piskade någon hårt. Sen kan vi lägga till Commando M Pigg och lite annat valfritt också.
Gnags är ett av Danmarks mesta och nu äldsta levande rockband. De gjorde sina första skivor redan i slutet av 60-talet och kommer fortfarande med nya album. De går alltid upp på danska topplistan.

Gnags har överlevt både 60-talspop, progg och glamrock. På 80-talet var de inne på reggae och synth. Därför är Plads till begejstring fylld med reggaerytmer blandande med råsynth och ett och annat fräckt gitarriff.

Det är inte Gnags bästa platta, men den är charmig, drömsk, rolig och lite provocerande. En sensommer på ströget. Fest och halloj, på Århus strög, betongen er lissom forvandlet...

Nr: 878/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar