The Musical Box: Från introvert hippie till glamrockhjälte

torsdag 20 februari 2014

Från introvert hippie till glamrockhjälte

MARC BOLAN – WORDS & MUSIC – 1978

Det finns alldeles för många samlingsalbum med T Rex och Marc Bolan. Skivfacken i begagnataffärerna är nedlusade med mer eller mindre suspekta och ointressanta skivprojekt. Möjligtvis kan den här dubbeln vara ett litet undantag, även om jag är osäker på den också...
Men det skulle i så fall vara för The Children Of Rarn Suite, en demoinspelning från 1971 som Bolan aldrig hann göra allvar av. Flera år efter Bolans död hittade producenten Tony Visconti inspelningen i sina samlingar av tejper, vilket i sin tur gav upphovet till denna samlingsplatta.

Jag tror säkert att de mest hängivna T Rex-fansen såg detta som ett stort ögonblick. För folk som inte är lika intresserade är inspelningen givetvis inte alls särskilt spännande.
Men vill man ha lite koll på Bolans musikaliska utveckling från introvert hippie på 60-talet till elektrisk glamrockhjälte i mitten av 70-talet ger Words & Music en ganska bra bild. Här kan man följa Marc Bolan från hans allra första singel, Debora, via hippiemusiken på skivor som My People Were Fair och The Prophets Seers And Sages ända fram till glamrockens Electric Warrior.

Lite intressant är också låten Desdemona, som Bolan speladed in 1967 med gruppen John´s Children.

Jag brukar försöka undvika samlingsalbum, men Words & Music får stå kvar än så länge - i väntan på något bättre - som jag tror finns där ute - i nån av alla dessa suspekta skivbackar.

Nr: 1432/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar