The Musical Box: Direkt från Ryslinge kro i Silkeborg

fredag 28 mars 2014

Direkt från Ryslinge kro i Silkeborg

STARFUCKERS – VOGT DEM FOR EFTERLIGNINGER – 1978

Den här live-skivan är inspelade på Ryslinge kro under Multimusikfestivallen i danska Silkeborg 1977. Det sägs att nästan alla de instrumentala delarna fick göras om i studion i efterhand då bandet var för berusat under själva föreställningen. Det är med andra ord en ganska rörig skiva. Men den är rolig!
Det här är alltså en LP med Kim Larsen. Men det är inte alltid skivan nämns i hans officiella skivdiskografier. Här spelar han med sitt hobbyband Starfuckers tillsammans med danske kompisen, gitarristen och sångaren Stig Möller.

Vad jag vet är detta den enda inspelning de gjort tillsammans. Det är med andra ord en obskyr LP som egentligen bara borde tilltala en ganska begränsad krets; gamla Gasolinfans och Kim Larsens allra mest hängivna supporters som suger i sig precis allt.

Man kan alltid undra över varför nån fick idén att ge ut inspelningen på skiva över huvud taget...?

Men det tackar jag för nu. Vogt dem for efterligninger är så klart väldigt underhållande att lyssna på. Larsen och Möller är på ett fantastiskt spelhumör och river på Ryslinge kro av både gamla gasolinlåtar som Fi-fi dong, Östre gasverk och Hva gör vi nu lille du och ger sig på låtar ur Kim Larsens och Stig Möllers tidiga solokataloger.

Upplagt för dansk rocknostalgi med andra ord.

Nr: 1538/2222

2 kommentarer:

  1. Det är just för denna typ av artiklar jag återkommer till din blogg. Nej, missförstå mig inte. Mitt intresse för dansk rock från 70-talet är milt uttryckt begränsat. Och när man grävt så djupt att det börjar handla om obskyra, bortglömda fyllejam med Kim Larsen och hans polare... ja, då är vi egentligen långt över gränsen för mitt intresse.

    Men samtidigt tycker jag det är fantastiskt kul att du skriver om alla dessa bortglömda plattor. Och i detta fall minns jag faktiskt att jag sett den aktuella skivan vid en del tillfällen (troligen på loppisar och i begagnat-butiker) och undrat vad det var för något. Gruppnamnet får ju en att haja till litegrann, speciellt med tanke på att det är en 70-talsplatta och att så pass grova namn/titlar inte var så vanliga på den tiden. (Stones fick ju, som du säkert vet, censurera titeln "Starfucker" och istället kalla låten "Star, star")

    Nu fick jag äntligen veta vilka dessa Starfuckers var och det satte definitivt en guldkant på denne musiknörds fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Det såna här kommentarer som gör att jag fortfarande håller på.
      Hittar du den här på en loppis nu så vet du i alla fall vad det är, he, he.

      Radera