The Musical Box: Ett udda tidsdokument

torsdag 6 mars 2014

Ett udda tidsdokument

JIM PRICE – SUNDEGO´S TRAVELLING ORCHESTRA – 1974

Det är förmodligen inte många som kommer ihåg Jim Price idag. Men folk som lyssnade på skivor som Exile On Main Street, Mad Dogs & Englishmen, All Things Must Pass och Sticky Fingers kanske får nån liten flash... Nähä...inte det...
Jim Price var i alla fall med och spelade på alla de där skivorna. Han var studiomusiker, trumpetare och trombonist och var under några år uppe i smöret på allvar.

Han anlitades av Stones, spelade med Clapton, Joe Cocker och George Harrison...och var polare med alla... Han fick till och med göra ett par egna plattor. Sundego´s Travelling Orchestra är hans andra och sista, utgiven av Dunhill Records.

Skivan är precis som man kan misstänka när det handlar om en studiomusiker som ger sig ut på egen hand. Det är snyggt, kompetent och välarrangerat, men lite förutsägbart och ganska rörigt.

För, som man också kan tänka sig, försöker Price få in så mycket som möjligt av allt möjligt på skivan, lite Joe Cocker, lite stökigt stonesgung, lite laidback George Harrisonpop och för säkerhets skull...några kraftiga stänk med country...och för att röra till det ytterligare...vaudevevillemusik...

Det gör att Sundego´s Travelling Orchestra idag känns ganska förvirrad och ofokuserad. Det är en skiva som nog ska ses som ett kul och lite surrealistiskt tidsdokument.

Nr: 768/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar