The Musical Box: ”Ett läckert litet indiepopalbum”

tisdag 4 mars 2014

”Ett läckert litet indiepopalbum”

E – A MAN CALLED E – 1992

A Man Called E är inte lätt att få tag på. Och om man väl lyckas lägga sina kladdiga samlarfingrar på den här CD:n är den ganska dyr.
Men jag tror den kan vara värd att leta efter för den som gillar indiepop från det tidiga 90-talet. A Man Called E är ett läckert litet indiepopalbum och Mark Oliver Everett sprider både glädje och förvåning med sin musik.

Detta är den första av två album han gav ut under namnet E. Bara något år senare drog han igång sitt tremannaband Eels som snabbt blev välkända för sina småknepiga och udda saker.

En hel del draghjälp fick han av att låten Novocaine For The Soul fick plats i filmen Shrek, efter det följde album som Beautiful Freak, Electro Shock Blues och Daisies Of The Galaxy.

Har du inte hört de skivorna tycker jag du ska ge Eels en chans. Musiken är både fascinerande och konstig... A Man Called E är förstadiet till berömmelsen. Här kan man ana vad som ska komma.

1992 hade Mark Oliver Everett ännu inte utvecklat sin stil hela vägen. Med andra ord är musiken här inte lika skruvad, vriden och oförutsägbar. A Man Called E är en popskiva, men tillräckligt intressant – om man har lite koll på senare album – för att det ska bli spännande att lyssna på.
Vad som slår mig direkt är att melodierna är så välgjorda och verkligen genomtänkta. Mark Oliver Everett har något att berätta. Möjligtvis kan man påstå att han här visar upp en något mjukare sida än på senare album med Eels.

Nr: 192/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar