The Musical Box: Snabb new wave-pop

söndag 4 juli 2010

Snabb new wave-pop

Goodbye Girl är 3.05 minuter av tillfällig lycka. En liten lättrallad poplåt, snabb, smart och kul. New wave-pop med en refräng som gärna sitter kvar. Jag får en sån där liten flash av nedvevad vindruta, armbågen utanför och stekhet asfalt på väg mot havet.
Jag köper nästan aldrig singlar, 45-varvare. Bara när det är något alldeles extra. När jag hittade Squeeze första singel från 1979 kunde jag inte låta bli.

Goodbye Girl kanske inte är Squeeze allra bästa låt, de gjorde flera bra, Pulling Mussels till exempel. Faktum är att jag inte vet, har inte hört särskilt många av deras plattor. Men den här kommer jag ihåg. Den gick varm när den var ny.

Singeln Goodbye Girl släpptes förresten i tre olika versioner, en för England, en för USA-marknaden och så en tredje version på LP:n Cool For Cats. Jag har ingen koll på vad som skiljer dem åt. Ska försöka lista ut det vid tillfälle.

Squeeze var ett brittiskt new wave-band mellan åren 1975-1999. På den tiden hann de ge ut tretton studioalbum. Glenn Tilbrook och Chris Difford var med hela tiden, men övriga bandmedlemmar skiftande genom åren.
Det har ryktats om en återförening och att ett nytt album skulle vara på gång. Men än har inget hörts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar