The Musical Box: Bortglömd i en låda på redaktionen

torsdag 20 juni 2019

Bortglömd i en låda på redaktionen

LAILA DAHL – WACKY CURTAINS – 2001

Fick CD:n som ett recensionsex till Folkbladet i Jönköping. Men någon recension blev det inte då, det fanns inte plats för Laila Dahl, på den tiden skrev tidningen nästan bara om lokala band. Schlagerpop och kristna musiker/grupper lämnades åt sidan.
Wacky Curtains blev liggande i en låda på redaktionen. Det dröjde ett par år innan skivan dök upp igen, jag blev lite nyfiken och lyssnade för första gången på den. Och blev positivt överraskad. Jag hade lagt Wacky Curtain åt sidan för det där med schlager, 1991 hade Laila Dahl varit med i svenska melodifestivalen, men i synnerhet för att hon då uteslutande förknippats med kristen musik och frikyrkan, vilket i Jönköping lätt kan bli ett svåröverstigligt problem.

Det finns, eller fanns på min tid i tidningsbranschen ska jag väl säga (numera vet jag inte), ganska mycket popmusik med religiös anknytning i Jönköping, vilket i längden blev ganska tjatigt. Man slutade lyssna helt enkelt.
Var det där recensionsexet tog vägen vet jag inte. Men när jag 15 år senare hittade skivan för två spänn i en av Jönköpings second-handbutiker kom jag ihåg att jag sett den tidigare, men aldrig lyssnat på den och tyckte väl att jag borde ge den en chans, så där ett decennium och lite till senare...
...och den chansen borde skivan så klart fått redan då. Wacky Curtains är nämligen ett riktigt trevligt popalbum, countryinspirerat och behagligt att lyssna på. Texterna är på engelska, och en del av dem har säkert religiösa innebörd, men blir i så fall aldrig påträngande.

Jag kan inte uttala mig om andra skivor av Laila Dahl, jag har inte hört någon av hennes andra. Men Wacky Curtians tycker jag riktigt bra om. En alldeles för bra svensk popskiva att bli liggande bortglömd i en kartong på en tidningsredaktion.

Nr: 211/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar