The Musical Box: En fristående fortsättning av Agitation Free

onsdag 11 december 2019

En fristående fortsättning av Agitation Free

AGITATION FREE – THE OTHER SIDE OF – 1999

Ännu en inspelning med tyska Agitation Free utgiven långt i efterhand. The Other Side Of är dock ingen gammal liveinspelning som förtjänstfullt dammats av, utan en studioinspelning från 1974 efter att bandet officiellt tackat för sig och lagt ner. Den här inspelningen visar att det fanns planer på en fortsättning...
Två av fem i Agitation Free, Gustav Lütjens och Michael Günther, ville inte släppa taget utan spelade in den här plattan tillsammans med ett antal nya musiker, troligen studiofolk. Resultatet blev bara så där...
Nya Agitation Frees nya sound har nämligen ingenting alls med space- eller krautrock att göra. Det är jazz, tämligen invecklad fusionjazz, softat och svalt. Ganska trevligt att lyssna på, men inte något som skulle kunna ge gamla AF-fans någon som helst tillfredsställelse.
Det är säkert därför det stora flertalet av fansen inte räknar Lütjens och Günthers fortsättningsprojekt som en del av Agitation Free eller att The Other Side Of skulle vara en del av bandets diskografi.

Och jag håller med. Den här inspelningen har egentligen ingenting med Agitation Free att göra. Däremot kan jag tycka att det är ganska trevlig jazzfusion att lyssna till någon gång ibland.

Nr: 309/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar