The Musical Box: Three Sides Live - effektfullt livealbum

fredag 13 december 2019

Three Sides Live - effektfullt livealbum

GENESIS – THREE SIDES LIVE – 1982

Jag har svårt för Genesis efter Steve Hackett lämnade bandet. Nu tänker jag gå emot det och påstå att Three Sides Live från 1982 är en rätt bra platta.
Trots att den kom ut på 80-talet.
Trots att Steve Hackett och Peter Gabriel lämnat bandet.
Och trots att demolåtarna på fjärdesidan aldrig borde givits ut.
För Three Sides Live är precis som varudeklarationen säger. Tre sidor med liveinspelningar, från en turné 1981, samt en fjärde sida med demolåtar som spelades in till albumet Duke, men aldrig gavs ut på LP.

De tre livesidorna är klart godkända. Ljudet är överraskande bra och bandet är verkligen på spelhumör, det märks. Låtarna är visserligen främst hämtade från plattorna Abacab, Duke och And Then There Were Three, som åtminstone i två fall av tre är tveksamma.

Men låtarna funkar överraskande nog effektfullt tillsammans här. De känns betydligt intressantare live än i sina studioinspelningar, av någon anledning.

Misunderstanding gillar jag bäst, medan Follow Me Follow You å andra sidan skulle kunna vara en anledning att aldrig spela skivan mer...

Albumets stora behållning är dock In the Cage, den enda låten från den ”gamla tiden”. Där lägger Collins ner mängder med känsla och lyckas göra en riktigt intressant version.
Och så det här med demolåtarna. Jag har full förståelse för att de inte kom med på något album.

Nr: 1701/2222

Ungefär samma text har publicerats för länge sedan. Då jag nu lyssnat på skivan igen tycker jag att jag kan uppmärksamma skivan igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar