The Musical Box: Lagom till jul 1984

tisdag 24 december 2019

Lagom till jul 1984

Musical Box önskar alla läsare en riktigt God Jul med Slades jul- och nyårssingel från 1984.

SLADE – ALL JOIN HANDS – 1984

Slade hoppades väl att All Join Hands skulle bli årets julsingel 1984, den släpptes i precis lagom tid innan jul. För säkerhets skull fanns på b-sidan Here´s To The New Year, så att folk fick något både till jul och till nyår.
Att släppa en nyårslåt kunde ju inte slå fel, Slade hade ju en viss tradition att göra jullåtar, Happy Xmas Everybody från 1973 har ju blivit en jultradition lika mycket som Räven raskar över isen (åtminstone i huset där jag bor). Nu blev väl Here´s To The New Year aldrig lika välkänd, men ändå.

All Join Hands var dock ingen jullåt, det var menat att bli en klockren singeletta. Men där fick Slade delvis fel, låten tog som bäst upp 15:e plats på den tidens brittiska topplista över sålda singlar.

Jim Lea och Noddy Holder hade så klart hoppats på bättre, singelettor var de ju sen 70-talet vana vid att få och med comebacklåtarna Run Run Away och My Oh My på 80-talet hoppades de att det skulle bli så igen.

Som gammal sladefan har jag givetvis svårt att stå emot All Join Hands, men får nog ändå erkänna att det inte blev en särskilt lyckad singel. Troligtvis mest för att den var alldeles för lika både My Oh My och Run Run Away. Det blev lite för mycket av smäktande allsång och stråkar.
Nåja, men vi har ju alltid singelbaksidan, Here´s To The New Year, som länge inte fanns att hitta på någon annan plats än bakom All Join Hands. Jag har dock aldrig ens testspelat den på någon nyårsfest, men den borde funka.

All Join Hands hittar man också på albumet Rogues Gallery. Here´s To The New Year finns på CD-utgåvor från 2007 och senare av samma album och dessutom på samlings CD:n Slade B-sides.

Nr: 123/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar