The Musical Box: Little Feats avskedshälsning till fansen

tisdag 17 december 2019

Little Feats avskedshälsning till fansen

LITTLE FEAT – HOY-HOY – 1981

Hoy-Hoy är ett lite oväntat fynd, en musikskatt. Det hade jag inte vfäntat mig av ett dubbelalbum med sånt som blivit över, ratade inspelningar, obskyra liveupptagningar och en och annan ny låt. Men Hoy-Hoy är ett riktigt underhållande album, ett måste för Little Feat-fansen.
Albumet kom till efter Lowell Georges död då resten av Little Feat trodde att sagan var slut och att deras sista album skulle bli Down On The Farm. De övertalade sitt skivbolag att ge ut Hoy-Hoy som en sista hälsning till fansen från Lowell George och Little Feat. Nu blev det inte så, Little Feat återuppstod och spelar väl fortfarande in en och annan platta, men det är en annan sak.
Egentligen borde ett album som Hoy-Hoy bara intressera de allra närmaste fansen, de som har allt och kan allt och fortfarande inte kan få nog. Det behovet tillfredsställer Hoy-Hoy, det finns massor av kul material, då okänt, som säkert känns helt nödvändigt för de verkligt initierade.

Jag påstår dock att Hoy-Hoy är betydligt mer intressant än så. Jag går till och med så långt att jag menar att detta album skulle kunna vara den perfekta introduktionen för dem som precis blivit nyfikna på Little Feats musikvärld.
Självklart ska man inte jämföra detta album med storheter som Sailin´ Shoes, Dixie Chicken, Feats Don´t Fail Me Now eller magiska Waiting For Columbus. Hoy-Hoy är lite för spretigt för det, vilket blir en naturlig följd när ett sånt här avskedsalbum ska sammanställas.

Samtidigt är det albumets storhet. Man får lite av varje, från alla de epoker Little Feat gick igenom fram till början av 80-talet.

Ett par av de liveupptagningar som finns med albumet, Willin´ och Fat Man In The Bathtub, spelades in i samband med Waiting For Columbus men fick av någon anledning inte plats där. När man nu hör dem på Hoy-Hoy förstår åtminstone inte jag varför de togs bort.
Nr: 1508/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar