The Musical Box: Nick Lowe gör precis vad han vill

lördag 14 december 2019

Nick Lowe gör precis vad han vill

NICK LOWE – AT MY AGE – 2007

Nick Lowe har nu varit med så länge att han kan göra precis vad han vill. Samma gällde för tolv år sedan, han hade varit med länge redan då. En mer gedigen meritlista än Nick Lowes får man leta efter.
Brinsley Schwartz, Rockpile, en lång rad soloalbum, producent av mängder olika artister, Dr Feelgood tänker jag på först. Listan är hur lång som helst. Sen vill jag lägga till Cruel To Be Kind, denna lilla magiska poplåt som var hans egen och som hittas på legendariska plattan Labour Of Lust.

Nåja, det jag vill komma till är att Nick Lowe med en sån erfarenhet naturligtvis kan göra precis vad han vill. Gissar också att att tjänat några spänn.

Så vill han göra en jazzskiva. Ja, då gör han det. At My Age är den plattan. Tolv småtrevliga jazzlåtar blandade med lite folkrock och självklart pubrock. Javisst, pubrocken finns ju där i bakgrunden, även om det mesta är jazz. Det kan han inte dölja.

Det är en platta som självklart låter exakt så som Nick Lowe alltid har gjort. Men mer avslappnat och kravlöst än någonsin förr. Det är ju knappast något beställningsjobb, det är en kul grej, en idé som han fullföljer.
Jag gillar det också, även om jag nog var lite tveksam de första gångerna. Men numera är det en sån där skiva jag gärna lägger i spelaren när jag vill slappna av. Det är vilsam musik. När skivan spelades in 2007 var Nick Lowe 58 år.

Och jodå, han har spelat in skivor efter det också. Den senaste 2013. Det skulle inte förvåna om det dyker upp nån till. Men bara om Nick Lowe vill. Han gör ju precis som han vill.

Nr: 283/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar