The Musical Box: East End från Jönköping

torsdag 25 juni 2020

East End från Jönköping

EAST END – RAISE IT TO YOUR HEART – 1991

Jag hittade den här singeln nere hos Klasse i källaren. East End var då ett för mig helt okänt jönköpingsband.
Det är en sjysst hårdrocksingel i ungefär samma stil som Toto och Steve Perrys Journey. Lite opolerat dock, vilket kanske inte är så konstigt. Men en jämförelse med sådana storheter är så klart väldigt orättvis. Man kan nog kalla den här plattan för en demoskiva, East End hade inget skivbolag bakom sig när de spelade in skivan.
Jag vet väldigt lite om bandet trots att jag under en hel del år på 90-talet och senare också på Folkbladet Jönköping skrev om lokala rockband, men där dök East End aldrig upp.

Bandet bestod av fem medlemmar, Richard Davidsson, sång, Daniel Fredriksson, trummor, Tomas Nilsson, bas, Peter Tillgren, gitarr samt Paul Eriksson på keyboards.

En googling på bandet visar dock att en och annan hittat skivan, hittade bland annat en bloggtext på portugisiska. Låten Raise It To Your Heart finns dessutom på Youtube.

Nr: 132/singel

1 kommentar:

  1. Kul att du hittat vår gamla inspelning! Måste säga att din recension är ganska smickrande! Som du räknat ut gav vi ut den under eget namn och kan ses som en demo (som inte gav så mycket mer än ett par fina placeringar på Länstoppen (P4 Jönköping). Bandet splittrades tyvärr ganska snart efter att singeln kom ut och jag tror nog att "rockstjärnedrömmarna" dog ut för flera av medlemmarna dog ut mer eller mindre. Men som sagt kul att du hittat den, då lever den ju kvar änå på något sätt!

    /DF

    SvaraRadera