The Musical Box: ”Tidernas mest överskattade rockband”

lördag 27 juni 2020

”Tidernas mest överskattade rockband”

STARSHIP – NOTHING´S GONNA STOP US NOW – 1987

Det finns illasinnade röster på twitter som menar att Starship är tidernas mest överskattade rockband. Om man tycker att dem borde låtit som Jerrson Airplane gjorde 1967 och inte som ett rockband från 80-talets mitt är det kanske rätt tänkt.
Men att jämföra Starship ens med spillrorna av Jefferson Airplane eller uppföljaren Jefferson Starship är naturligtvis inte helt rättvist. Enda kopplingen Starship hade till de banden var egentligen Grace Slick och några få övervintrare till. I slutet av 80-talet hade hon dessutom sin bästa tid bakom sig. Grace Slick lämnade bandet strax efter den här singeln, som märkligt nog blev Starships största framgång någonsin.

Märkligt, för de flesta nog tänker sig att det borde varit We Built This City. Men den här låten gick tydligen bättre. Kanske för att AOR-tendenserna var betydligt kraftfullare här än tidigare och jämförelsen med band som Asia, REO Speedwagon och Journey gjordes titt som tätt.
Min favorit av Starships två toppsinglar är givetvis We Built This City. Nothing´s Gonna Stop Us Now är kladdigare...vilket osökt leder in på twittertanken om ”tidernas mest överskattade rockband”. Något som jag delvis skulle kunna hålla med om, även om jag tycker Grace Slicks röst håller även 1987 och är det som bär hela den här låten. Överskattade blev Starship defintivt efter den här skivan, när Grace Slick lämnat bandet. LP:n Love Among The Cannibals från 1989, inspelad utan Slick, är beviset för det.

Nr: 152/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar