The Musical Box: Mer bakgrundsmusik än underhållning

onsdag 3 juni 2020

Mer bakgrundsmusik än underhållning

1927 – THE OTHER SIDE – 1990

1927 är inget swingband, som man skulle kunna tro med ledning av årtalet, utan ett australiensiskt softrockgäng från det sena 80-talet. Deras historia blev kort, möjligtvis kan man kalla dem en one-hit-wonder. Folk gillade första LP:n, 1927---ish, och blev lite besvikna när den här plattan dök upp något år senare.
Jag som inte hört första skivan tycker dock att uppföljaren The Other Side är en trevlig sak. Luftig australisk pop, ganska typisk för perioden, sjyssta melodier.
Dock kan jag hålla med om dem som följt bandet från första plattan att låtarna inte är särskilt anmärkningsvärda. Det finns liksom inget direkt att hänga upp sig på. Inte som Men At Work, The Church eller Icehouse till exempel, vars skivor från samma i tid i jämförelse fortfarande känns fräscha och är intressanta att lyssna på.

Nåja, 1927 är trots det en inte allt otrevlig upplevelse att lyssna på. Men jag kan inte nämna några låtar som jag minns eller tycker är något extra. Jag kanske är lite orättvis nu, men just nu tycker jag The Other Side är mer bakgrundsmusik än underhållning.

Nr: 1604/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar