The Musical Box: Torsson äntligen till Jönköping

lördag 15 maj 2010

Torsson äntligen till Jönköping

Så är det äntligen klart! Torsson spelar i Jönköping. Lördag 23 oktober är det dags på Jönköpings teater. Det är det många gamla jönköpingsbor som längtat efter, det vet jag.
Den här sommaren kommer att bli något alldeles extra. Torsson kommer ju dessutom till Visingsö i augusti.

Jag har tidigare intervjuat Bo Åkerström angående visingsöspelniningen. Nu tog jag ett kort snack med basisten Dan Persson, som varit med i Torsson sedan 1982. Han var inte med när Torsson gjorde sin första spelning i Jönköping, på Kulturhuset om jag inte tar helt fel, ungefär 1981. Men däremot på den spelning bandet genomförde någon gång i början av 2000-talet. För mer har det inte blivit.
- Jättekul att få komma till Jönköping igen. Torsson har ju en hel del anknytning hit. Flera av låtarna handlar ju om staden, Elmia Jordbruksutställning, Det spelades bättre boll och Tivoli, säger han.

Torsson har de senaste åren bara gjort ett fåtal spelningar om året. Men den här våren har det tagit fart på allvar. Lundabandet är inbokade fler spelningar än någonsin den här sommaren.
- Vi har en ny bokare, Kotte Management i Göteborg, och han är aktiv. Men det är bara kul, berättar Dan Persson.

Kotte Management har flera artister i sitt stall, bland annat Eldkvarn och Pugh Rogefeldt. Båda dessa kommer också till Jönköping i höst, Eldkvarn 6/11 och Pugh 3/12. Det ser jag givetvis fram mot, särskilt Pugh. Det är ju några år sedan den gamle rockhjälten var här i krokarna. 2003 påstås det att han spelade på Ringnes Pub. Men det har jag inget minne av, kommer bara ihåg den den bejublade konserten i Pesets aula nångång i mitten av 70-talet, då Ola Magnell var med.

Konserterna på Jönköpings teater arrangeras av Programbolaget. Kul att de vågar satsa på nåt annat än Peter Jöback och Carolas julshow.


Har förresten redan bokat in mig till Torssons båda konserter. Funderar på att ta båt från Jönköping till öa. Det ska visst ordnas nån sån resa har jag hört.

Bilden på Pugh är en pressbild hämtad från hans sajt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar