The Musical Box: Wallenstein åtta år senare

torsdag 28 februari 2019

Wallenstein åtta år senare

WALLENSTEIN – FRAÜLEINS – 1980

Wallenstein var bandet som i början av 70-talet lirade kraftfull och spännande krautrock, för att sen ägna sig åt spacerock och symfonirock i lite olika former. Det blev inte bättre, Wallensteins sena 70-tal och de skivor som gjordes på 80-talet kan inte rekommenderas.
Skivbolaget Harvest trodde dock på bandet och fortsatte ge ut deras skivor. Fraüleins är Wallensteins näst sista album, ett slätstruket rockalbum i samma genre som Foreigner och REO Speedwagon. Tja, vad säger man?

Jag tyckte Wallensteins debutskiva, Blitzkrieg, var både briljant och skitjobbig, tvåan Mother Universe var genial krautrock. Fraüleins åtta år senare är så långt från dessa skivor det går att komma.

Jag kan tyvärr inte hitta något spännande eller intressant med detta album. Det finns väldigt många anonyma rockplattor som låter ungefär likadant som den här.

Det enda roliga, för min del, är att jag köpte skivan på plats, alltså i Tyskland. I en av Kölns mer välkända skivbutiker, välsorterade Andrä Musik.
Men i det här fallet är det knappast en tillräcklig anledning att behålla skivan. Jag köpte andra skivor också samtidigt, betydligt mer intressanta.

Nr: 1360/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar