The Musical Box: Nine Lives lite bättre på vinyl

söndag 3 februari 2019

Nine Lives lite bättre på vinyl

AEROSMITH – NINE LIVES - 1997

Jag blev duktigt besviken på den här CD:n när den kom 1997. Dyr var den. Och tråkig. Aerosmith på tomgång...för vilken gång i ordningen?
Men av någon underlig anledning kunde jag inte släppa detta album när jag 20 år senare hittade en nypressad vinylupplaga på skivmässan i Huskvarna. Trodde väl att att jag på de åren skaffat mig något vidare vyer och en mer förlåtande inställning. Eller så trodde att Nine Lives skulle låta bättre på vinyl....
Och ja. Det gör den. Liite bättre. Vinylupplagan av Nine Lives är lite roligare att lyssna på än cd-skivan. I Don´t Wanna Miss A Thing. Falling In Love, som 1997 blev ganska kortvariga hits, låter bättre nu än då.

Men att det är svart plast i stället för silverfärgad lättar bara upp stämningen något. Det kan inte skyla över att Aerosmith på den här skivan låter som vilket ordinärt rockband som helst och att låtidéerna som bäst var att kopiera sig själva...

CD-skivan gjorde jag mig av med för flera år sedan. Men jag låter ändå nu Nine Lives komma tillbaka. Varför då, kan man fråga sig?

Nr: 1394/2222

Så här skrev jag om CD-skivan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar