The Musical Box: Franska rivierankänsla och nostalgi

måndag 13 maj 2019

Franska rivierankänsla och nostalgi

JAMES LAST BAND – THAT´S LIFE – 1967

James Last varumärke ”happy music” gjorde stor succé i början och mitten av 60-talet. Hans blåsorkester gjorde skivor med främst inlånade hitlåtar, men också en del egna. James Last står dock inte särskilt högt i kurs hos skivsamlare. Den här LP:n går till exempel att köpa loss för ungefär en tia. Det finns ganska många av den.
Men That´s Life är en av de last-skivor jag valt att ha i samlingen. Mest för det fräcka och minst sagt tidstypiska omslaget. Det är mycket nostalgi, franska rivierankänsla, Carnaby Street, Mannen från U.N.C.L.E, Snobbar som jobbar, Helgonet och Whiskey-A-Go-Go i valfri ordning.
Musiken är som vanligt på James Lasts plattor inte särskilt upphetsande, utan är skapad för att ligga nånstans i bakgrunden och vara trevlig och skapa lite myspartystämning. Det finns ingen som kan ta illa upp av Guanatanamera och Winchester Cathedral, instrumentala med massor av blås. Utöver det är nog låtarna lite väl anonyma för min smak, men...som sagt...trevliga. Vilket ironiskt nog passar bra i tider som dessa...då ingen verkar lyssna på någon.

That´s Life är kanske inte plattan att plocka fram i alla lägen, men är – lite otippat – mer uppiggande än väntat, inte alls så saggig som jag trodde.

Nr: 1361/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar