The Musical Box: Hård konkurrens för Shape Of The Rain

måndag 6 maj 2019

Hård konkurrens för Shape Of The Rain

SHAPE OF THE RAIN – RILEY, RILEY, WOOD AND WIGGETT – 1971

Shape Of The Rain försöker nog se coola ut på omslaget, men är egentligen ett ganska trevligt brittiskt popband. Snälla låtar, mjukt, nästan inställsamt på sina ställen.
Shape Of The Rain lyckades heller aldrig särskilt väl utanför sin hemstad Sheffield, utan fick nöja sig med spelningar på lokala klubbar och pubar. På hemmaplan var de dock både uppskattade och omtalade, trots att deras största bedrift nog var att de kom från samma stad som Joe Cocker...och att de var kompisar med hans manager...
Shape Of The Rain hade det så klart tufft. Konkurrensen i England under det tidiga 70-talet måste varit brutal. Att ständigt jämföras med storheter som Led Zeppelin, Pink Floyd, Free eller andra av de brittiska pophjältarna från den här måste känts hopplöst. Shape Of The Rain nådde aldrig hela vägen fram, men lär i alla fall fått vara förband till en del av de stora.
Shape Of The Rains enda LP är väl inget missförstått och bortglömt mästerverk det heller. Men det är en ganska trevlig popskiva som de gånger jag lagt den på skivtallriken jag trivs riktigt bra ihop med. Sjyssta låtar och småtrevliga popmelodier som inte går i mainstreamfällan, utan alla känns smått originella. Men att Shape Of The Rain hade en egen stil hjälpte inte. Det fanns ju så många andra som var bättre.

Nr: 1418/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar