The Musical Box: Det är svårt att låta bli

torsdag 23 maj 2019

Det är svårt att låta bli

NOISEWORKS – TOUCH – 1988

Exalterad av en period med Midnight Oil i högtalarna dammade jag av Noiseworks gamla plattor också av bara farten. Touch är en LP jag troligen inte ens tänkt på de senaste 30 åren men nu var det dags igen.
Det blev en roligare återträff än jag trott. Noiseworks var inte bara en halvhyfsad Midnight Oil-kopia, de gjorde rätt bra plattor själva.
Touch är deras andra och den LP som satte bandet på kartan som ett av Australiens mest omtalade liveband (vid sidan av...ni vet...). Touch kom till Europa i den omtalade australienvågen efter Midnight Oils gigantiska genomslag på norra halvklotet med Beds Are Burning. Det dök upp massor av nypressade australiska plattor i affärerna. Det fanns till och med hela ställ med bara australiska plattor.

Jag gillade ni vet vilka...och köpte därför på mig ganska många av de där skivorna. De flesta höll inte, som synthpopgänget Wa Wa Nee, Eurogliders, pubrockbandet Mental As Anything, om nu nån kommer ihåg dem.
Men Noiseworks var okej, ett sjysst ”ni-vet-vad”-substitut men som faktiskt går att lyssna på utan att man nödvändigtvis gör jämförelser hela tiden....men det är svårt att låta bli...

Av de tre skivor Noiseworks spelade in tycker jag Touch är den mest intressanta. Det är den enda av deras skivor jag har kvar. Debutskivan var nog lite för valpig och trean Love Versus Money kändes trött.

Nr: 1412/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar