The Musical Box: Det finns så mycket annat...

fredag 13 mars 2020

Det finns så mycket annat...

SIGNAL – LOUD AND CLEAR – 1989

En kortlivad amerikansk kvartett som efter bara ett album ströks av skivbolaget som intressanta. De hade då sålt knappt några skivor alls hemma i USA och ännu färre av dem som importerades till England.
Jag upptäcker att jag har svårt att försvara varför skivan finns i min samling. Signal påminner nämligen starkt om Foreigner, och inte då deras något bättre tidigare period, utan om den senare epoken, en musikstil jag tämligen framgångsrikt undvikit att samla på mig. De få som ändå trasslat sig hela vägen till samlingen har så småning om blivit utrensade.
Loud And Clear behöll jag dock. Svaret på varför är att skivan i Europa, åtminstone förr, var ganska svår att få tag på, något som gör att intresset för skivan stiger i en samlares ögon. Det är så klart sjukt, men musiken behöver inte vara bra och man behöver inte ens gilla den för att en viss platta ibland ska få plats i samlingen. Jag har inte många sådana kvar, men det här är en av dem...

Att sångaren hette Mark Free, en gång i tiden frontman i King Kobra och ännu tidigare medlem i Alice Coopers band är info som borde finnas med här.

Och jag vill också lägga till att Loud And Clear egentligen inte på något sätt är usel. Allt är välgjort, låtarna är helt okej, men lite slätstrukna mainstream hård rock. Det är bara det att det redan finns så mycket annat som låter ungefär likadant.

Nr: 1605/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar