The Musical Box: Det handlar om rock´n´roll

lördag 21 mars 2020

Det handlar om rock´n´roll

MUNGO JERRY – IMPALA SAGA – 1976

Impala är en mellanstor afrikansk antilop. Men det som syftas på här är så klart en Cheva Impala, som dök upp 1958 och slutade tillverkas tio år senare 1969. orsaken till att denna bilmodell dyker upp här är för att albumet handlar om rock´n´roll, 50-talsrock. Det var något Ray Dorset gillade.
50-talsrock är ett tema som går igen i varenda låt, från inledningen med Hello Nadine, Ain´t To Bad, Ain´t Gonna Work No More och givetvis titelspåret Impala Saga. Ni som har hört alla Mungo Jerrys plattor från 60- och 70-talen vet så klart att rock´n´roll var grunden i gruppens musik alla dar i veckan, inga undatag.
Jag har berättat om den här skivan en gång tidigare. Men då handlade det om en cd-version med ett antal extraspår, bland annat It´s A Secret, en singel jag gillade på den tiden. Jag köpte aldrig vinylskivan av den anledningen att låten inte fanns med där, utan bara på cd:n.

Men när jag till slut hittade skivan i Klasses källare kunde jag inte låta bli den ändå. Så numera är CD:n utbytt mot vinyl. Färre låtar och ingen It´s A Secret. Men jag har ju singeln.

Albumet Impala Saga räknas inte till Mungo Jerrys klassiker. Och är knappast någon rock´n´roll-klassiker heller Men jag tycker det är ett kul album att ha i samlingen.

Nr: 1393/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar