The Musical Box: Det går precis lika bra med selleri

måndag 24 december 2018

Det går precis lika bra med selleri

WERNER & WERNER – VÅR JULSKINKA HAR RYMT – 1988

Julafton firar The Musical Box den här gången tillsammans med tv-kockarna Werner & Werner och den numera bland jullåtar klassiska Vår julskinka har rymt.
Men som Werner & Werner konstaterar. Det är ingen panik, trots att släkten kommer om en timma Det går precis lika bra med selleri...

Men det är så klart grymt(!) att vara utan skinka så här på julafton. Så har ingen sett vår lilla kotlett med rumpan blank av fett. Den här singeln är så klart oumbärlig en dag som den här.

Vi kan givetvis hela låten utantill, det gör var och en som firat svensk jul sedan mitten av 80-talet.

På baksidan får man dessutom möjligheten att, årligen, testköra sina kunskaper om den förrymda julskinkan. Där finns nämligen en karaokeversion.

För er som inte var med måste berättas att Werner & Werner var två tyska tv-kockar, påhittade av Åke Cato och Sven Melander. Förebilden var så klart Verner Vögeli, stjärnkocken från Schweiz som en period var svensk hovkock.
Werner & Werner blev kända för den stora allmänheten i mitten av 80-talet genom SVT:s Nöjesmassakern där de varje vecka dök upp med nya sketcher...som hade det gemensamma att alla ingredienser gick att byta ut mot selleri.

Singeln kom dock först 1988, vilken givetvis blev en storsäljare. Liksom julskinka! Nu firar vi jul! (med riktig skinka, selleri är fan inte gott).

Nr: 93/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar