The Musical Box: En sensation 1979

lördag 26 januari 2019

En sensation 1979

RY COODER – BOP TIL YOU DROP – 1979

Det här var en sensationell LP på sin tid. Alla jag kände då skaffade den. Orsaken? Det var det första kommersiella rockalbum som spelades in digitalt. Nån skillnad? Nä, inte direkt.
Dock är det en mycket underhållande LP. Det var den första skiva jag hörde med Ry Cooder och jag fascinerades direkt av hans sensationella gitarrspel. Då hade jag nog aldrig hört något liknande.

Låtarna på skivan är väl utvalda. Ry Cooder valde här att i stort sett bara göra covers på gamla blues- country- och rocklåtar. De han valde hörde inte de på den tiden vanliga coverakterna.

Så när skivan var ny blev detta väldigt spännande. Låtar som Little Sister, Go Home Girl hade jag aldrig ens hört talas om innan.

Den enda jag då kände igen var Look At Granny Run Run, ursprungligen inspelad av singer/songwritern Jerry Rogovoy, som i min värld var en låt med Grand Funk Railroad. Bara en av låtarna är hans egen, Down In Hollywood.
Bop Til You Drop är överraskande nog fortfarande en ganska trevlig platta att lyssna på. Soundet är tajt, låtarna varierade och känns även nu intressanta att lyssna på. En bra rockplatta helt enkelt.

Nr: 1403/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar