The Musical Box: Tchaikovskys Funland

onsdag 25 augusti 2010

Tchaikovskys Funland

Jag har personligen absolut inget emot Bram Tchaikovsky, men hans album Funland är inte särskilt bra. Bara ungefär en fjärdedel så bra som the Motors. Vilket precis är vad det handlar om. Bram Tchaikovsky, eller Peter Bramall som han egentligen heter, var innan solokarriären gitarrist i pubrockarna the Motors.

Det var ett lysande brittiskt band i slutet av 70-talet som dunkade in ett par stora hits till och med i Sverige, Dancing the Night Away och Airport.
Tchaikovsky hoppade av samarbetet med Ducks Deluxe-veteranerna Nick Garvey och Andy McMaster efter bara något år. Men hans solokarriär blev aldrig så där lysande som han kanske hoppats. Funland från 1981 är rätt så tunn. Matt i pälsen, som en veterinär nog skulle sagt och börjat fundera på avlivning. Men så blev Funland också Tchaikovskys sista.

1979 fick han ett par hyfsade listplaceringar har jag läst mig till. Låten Sarah Smiles blev en hit i Holland och Girl Off My Dreams tog sig in på USA-listan.
Tre album har han gjort, Strange Man, Changed Man från 1979, The Russians Are Coming 1980 och så Funland året efter. Hittar jag de två första i nån reaback slår jag väl till. Jag vill i alla fall ge honom chansen. Han lirade ju med the Motors...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar