The Musical Box: Torsson tog över Visingsö

söndag 8 augusti 2010

Torsson tog över Visingsö

Konserten med Torsson i Eklundens lilla folkpark på Visingsö blev en nästan surrealistisk upplevelse. Men ruskigt kul. Omgivna av kulörta lampor, ett chokladhjul och luftgevärsskyttebana fick Torsson hela Öa att gunga.
Jag tror att de faktiskt trivdes rätt bra i den omgivningen. Inte minst eftersom det är så sällan Torsson genom åren spelat i jönköpingstrakten. Torsson och Bo Åkerström var i högform och körde nästan alla sina ”superhits” från förr. Publiken var med från början. Redan när de första takterna i inledningslåten Tivoli spelades började trägolvet på dansbanan att gunga.

Det var nog ingen i publiken som blev besviken. Det vete tusan om inte Torsson är bättre på scenen nu än förr i tiden. Bandet är ruggigt tajt och varenda låt sitter. Gitarristen Thomas Holst (Kommissarie Roy) är sevärd, Bo Åkerström, Dan Persson, Mikael Sellers (Sinners) och Sticky Bomb har hur mycket rutin som helst. Dessutom är Bo Åkerströms mellansnack mellan låtarna alldeles lysande.
Jo, detta är absolut en konsert att minnas. Både för att Torsson fortfarande är så jäkla bra, och platsen förstås. Att lira ”folkparksrock” har väl alltid varit ett lite nedlåtande uttryck, men den som myntade det har aldrig sett Torsson!

Torsson bjöd på över två timmar underhållning. Och om inte M/S Tingley hade avgått till Jönköping klockan 23.45 hade nog konserten kunnat fortsätta en bra stund till. Torsson blev inropade två gånger innan de fick lämna scenen.

Senast jag såg Torsson var nog 1998 eller 1999 på Sundstorget i Helsingborg. Men så länge dröjer det inte innan nästa gång. Redan i oktober kommer bandet tillbaka till Jönköping, då för en spelning på Jönköpings teater. Jag ska vara där. ”Banden kommer och går, men Torsson består”.

Här är hela spellistan som jag minns den:
Tivoli
Sverige
Elmia
Max och Nisse
Turistinformation
Blodomloppet
En tung missbrukare
Festen hos Lundins
Storskiftet
Danmark
Öresundstwist

paus

Lena Green
Lingonplockning
Liftaren
Bakom lasarettet
Assar höll ett tal
Volleyboll Molly
Hej kontinent
Älgjakten
Klippans centrum
Det spelades bättre boll

Extranummer
Son av Ajatollah
Jag minns en gammal bil (DKW)
Tack ska ni ha

1 kommentar:

  1. För f-n Olle, varför har du inte berättat att du bloggar innan? Jättekul! Och om LP-samlingen känns för tung kan jag offra mig ;-)

    Ses efter semestern /Gabbi

    SvaraRadera