The Musical Box: The River – inte lika bra som förr

lördag 25 augusti 2018

The River – inte lika bra som förr

BRUCE SPRINGSTEEN – THE RIVER – 1980

Jag har spelat The River väldigt många gånger. Så där i början av 80-talet var det en av de allra största skivorna för mig och en av dem jag aldrig kunde få nog av. Men det kan bli för mycket av det goda.
Den där förälskelsen har numera gått över. The River är inte så där enormt bra som jag tyckte då. Inte så fantastiskt ohyggligt överväldigande. Den är faktiskt ganska monoton. Lite tjatig nästan. Och jobbig att lyssna på. För det är en dubbel med 20 låtar.

1980 var det kul. Nu tycker jag så här: Egentligen är det bara enkel och lite slarvig chuckberryansk rock. Visserligen med glimten i ögat och förmodligen inspelat med en massa energi. Men det räcker inte för att jag fortfarande ska gilla den.

”Well I got some beer and the highway´s free. And I got you, and baby you got me.”
Bättre än så blir det inte på den här skivan...

Någonstans har det sagts att The River skulle vara Bruce Springsteens ”White Album”. Det tror jag inte helt på även om jag förstår varför. Men låtarna låter alldeles för lika för det.

Jag har ibland faktiskt svårt att skilja dem från varandra. Och så där väldigt revolutionerande kan de knappast anses vara.

Låtar som är bra nu: möjligtvis The River och Point Blank.

Låtar som var bra då: The Ties That Bind, Sherry Darling, Hungry Heart, You Can Look, The River, Point Blank, Cadillac Ranch, Drive All Night...

Nr: 410/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar