The Musical Box: Allt var som det skulle

fredag 29 november 2019

Allt var som det skulle

P. F SLOAN – A MELODY FOR YOU – 1967

P. F Sloan är en doldis i den amerikanska popvärlden, men anses av många vara en av den amerikanska västkustpopens bästa låtskrivare. Han gjorde mängder av låtar åt andra. Skivinspelningar med honom själv är inte lika vanliga.
Jag upptäckte P.F Sloan på den tiden jag var märkligt intresserad av skivutgivningar från Dunhill Records från 60-talet. Där dök nämligen P. F Sloan upp ganska ofta som låtskrivare. Ofta tillsammans med Steve Barri, tillsammans skrev de låtar åt dåtida storheter som Grass Roots och Barry McGuire.

Det var till exempel P. F Sloan som skrev Eve Of Destruction åt McGuire, en låt som allmänt utpekats som den allra första protestsången. Ironiskt nog var det P. F Sloans egen talang som satte stopp för egna framgångar.

Eller rättare, skivbolaget Dunhill satte stopp. Av rädsla för att förlora sin talangfulle låtskrivare aktade de sig nämligen noga för att marknadsföra de relativt få skivor han spelade in.
A Melody For You är en singel från 1967, som givetvis inte blev någon större Sloanhit eftersom ingen ville berätta att den fanns. Men en snygg liten poplåt är det allt, som absolut borde fått lite mer reklam än den fick. Året efter, 1968, togs dock låten med på Grass Roots album Feelings och blev en den skivans hitsinglar. Allt var som det skulle med andra ord.

Nr: 13/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar