The Musical Box: Näst sista singeln från Mott The Hoople

lördag 23 november 2019

Näst sista singeln från Mott The Hoople

MOTT THE HOOPLE – FOXY FOXY – 1974

En singeln från Mott The Hoople släppt bara två månader efter att albumet The Hoople kommit ut. Då visste inte vi att Mott The Hooples saga var på väg att ta slut. Då fanns det ju ingen anledning att köpa singeln, eller hur?
Vi väntade ju alla på ännu ett album från Ian Hunter med vänner. Men så blev det inte. Det kom bara en singel till, Saturday Gigs, sen meddelade Ian Hunter att han skulle lämna bandet. Ett halvår senare var hans egen första soloplatta ute.

Nu var det ju inte så att vi missade Fox Foxy. Det här utspelade sig på den tiden då det fortfarande spelades bra pop i radio, inte bara mainstream. Sen fanns det ju alltid en och annan ambitiös samlarkompis som givetvis hade skaffat singeln ändå.
Nu var väl inte Foxy Foxy någon av Mott The Hooples allra främsta låtar. Det var en trevlig och som nästan alltid lite bombastisk Mott-ballad i samma stil som låtarna på sista LP:n. Men som sagt, det fanns ju ingen anledning att lyssna in sig för noga på låten, vi var alla helt säkra på att den skulle finnas med på nästa LP...som aldrig kom...

Vänta nu. Foxy Foxy finns faktiskt med på en Mott-LP, Greatest Hits-samlingen från 1975. Ett album som gavs ut då det var helt klart att Mott The Hoople skulle splittras. Där dök den upp tillsammans med Saturdag Gigs. Det var med den skivan Foxy Foxy kom in i min samling. Singeln kom in först långt senare.

Nr: 145/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar