The Musical Box: Danmarks egen Tina Turner

måndag 18 november 2019

Danmarks egen Tina Turner

HANNE BOEL – DARK PASSION – 1990

90-talet började bra. Hanne Boels Dark Passion kom visserligen inte förrän i slutet av september 1990 men kändes ändå som en fräck inledning på ett nytt årtionde. Superhiten I Wanna Make Love To You var minst lika bra som Tina Turners blixtrande 80-tal.
Jo, Hanne Boels likhet i rösten med Tina Turner gick ju inte att missa. Kanske var det därför Dark Passion på bara några veckor blev en sån där LP som alla bara var tvungna att ha. Till skillnad från det mesta annat i vinylväg från den perioden var det en LP som verkligen var bra rakt igenom.
Jo, alla låtar var bra. Det var inte särskilt vanligt under det sena 80-talet, då konceptet med en hitlåt och resten utfyllnad på fullängdsskivorna var mer regel än undantag. Att Hanne Boel två år tidigare, 1988, släppt albumet Black Wolf var det inte många i Sverige som kände till då. Även det en blixtrande rockplatta.

Dark Passion är också en lysande dansk platta från första till sista spåret, där I Wanna Make Love To You nog fortfarande får anses vara en alldeles perfekt poplåt, trots det numera något daterade soundet.

På tal om sound är skivan producerad av Poul Bruun, han som en gång i tiden låg bakom Gasolin och Kim Larsen, men det är inget man kan ana sig till när man lyssnar på Dark Passion.

Nr: 1654/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar