The Musical Box: The Musical Box 10 år

fredag 1 november 2019

The Musical Box 10 år

Idag firas det jubileum. Det är idag tio år sedan bloggen startade. Den 1 november 2009 publicerades den första artikeln; Klassisk musik och rock. En kort liten artikel som lite svävande berättade om Emerson, Lake & Palmer, Ekseption och Focus och deras influenser från den klassiska musiken.
Foto: Det här är skivsamlingen jag bloggar om.

Den texten var ungefär lika svävande som idén med bloggen just då. Jag visste inte alls åt vilket håll det var på väg, ville väl egentligen bara testa efter att en yngre arbetskamrat på tidningen lite syrligt konstaterat att nyheten om att Bob Dylan skulle komma till Jönköping väl inte var nån större sak att skriva om. ”Lika stor som Robbie Williams är han ju inte i alla fall”. Det var då jag bestämde mig för att göra något.

Idén att skriva om särskilda vinylskivor dröjde till slutet av december då jag berättade om glamrockbandet Merlin och deras enda LP. Det var där jag insåg att jag hade en ganska stor hög att ösa ur vad det gällde ideér till texter, jag kunde ju bara gå till min egen skivsamling. Och så blev det.

Fram till nu har det recenserats eller skrivits mer eller mindre personligare texter om mer än 3500 vinyl- eller CD-skivor som finns eller har funnits i samlingen. Sammanlagt har jag nog lagt ut över 4000 texter, som utöver skivorna handlat om allt från billiga skivtvättar, till favoritlåtar, skivmässor och annat nördigt i vinylskivebranschen.

Hur ser då fortsättningen ut?
Jo, jag tänker så klart hålla på. Men nu ser jag verkligen slutet komma allt närmare. Det vill säga när skivorna jag har i samlingen till slut har tagit slut. Så sent som i somras var jag övertygad om att jag inte skulle kunna fortsätta fram till jubileet idag. Men nya skivköp och avdammande av en del gammalt material gör att bloggen fortfarande är igång och att den förmodligen kan hålla på några månader till med att publicera nya texter varje dag.

Å andra sidan är det ju inte nödvändigt att lägga ut nytt varje dag. Så bloggen kommer nog att finnas kvar framöver också, dock kanske utan så täta nypubliceringar. Vi får se. Låt säga så här. Jag håller på med The Musical Box så länge jag tycker det är roligt.

Och här är den allra första texten

6 kommentarer:

  1. Din blogg är en bra inspirationskälla för att hitta nya skivor och musik!

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för en riktig bra blogg.
    Tack vare den köpte jag allt med Tom Petty på CD. Har du hört Mudcrutch? Ett litet tips

    SvaraRadera
  3. Jodå, Mudcrutch har jag lyssnat en del på, men nån platta har hittat till samlingen än.

    SvaraRadera