The Musical Box: Utan tvivel gubbrock

lördag 19 april 2014

Utan tvivel gubbrock

LYNYRD SKYNYRD – TWENTY -1997

Nu är det dags att ta (ännu ett) steg ut på det gungfly som allmänt brukar benämnas ”gubbrock”. För gubbrock är precis vad Lynyrd Skynyrds album Twenty handlar om. Det och inget annat, det är ställt utom allt tvivel.
Däremot är det tvivelaktigt om man kan kalla det southern rock längre, vilket man borde kunna göra med tanke på bandets ursprung. Likheterna med Lynyrd Skynyrds tidiga 70-talare är mycket, mycket små.
Twenty är helt enkelt vanlig hårdrock att dricka pilsner till = gubbrock.
Därmed inte sagt att Twenty är ett dåligt album. Nej, för tusan! Det här är bra gubbrock med de rätta feta riffen och en rad avancerade gymnastikövningar till solon.

En skiva, förlåt cd - den finns vad jag vet inte på vinyl - det mycket väl går att spela i bilen när man är ute på resa. 90-talets Lynyrd Skynyrd kräver nämligen inte någon större koncentration.

Sen är det så klart roligt att det är idel ädel sydstatsadel med och lirar, Johnny van Zant, Gary Rossington Rickey Medlocke från Blackfoot. Tre av ursprungsmedlemmarna i bandet är kvar.

Twenty fick förresten sitt namn från att den gavs ut 1997, 20 år efter flygplanskraschen som höll på att radera ut ett av sin tids bästa southern rock-band.

Nr: 87/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar