The Musical Box: Perfekt tajming, perfekt låtval

tisdag 1 april 2014

Perfekt tajming, perfekt låtval

STATUS QUO – QUO LIVE – 1977

Perfekt tajming. Perfekt låtval. Status Quo kunde inte fått till det bättre. Den här liveskivan har alla rätt. Och låtvalet är lysande. Här finns allt det Status Quo stod för 1977, när de var som bäst.
Låter det som jag tar i för mycket? Det gör jag inte. Den här liveskivan är något av de bästa hantverk som gjordes under hela 70-talet vad det gäller livealbum.

Och då ska man komma ihåg att det på den tiden gjordes massor av bra liveplattor. Lizzys Live & Dangerous, Slade Alive, The Song Remains The Same, Little Feats Waiting For Columbus. Rust Never Sleeps..., alla legendariska (och då har jag här ändå bara plockat några direkt ur minnet, det finns fler).

Det kunnandet försvann på 80-talet, då antalet bra liveinspelningar kan räknas på ena handens fingrar.
Man kan tycka precis vad man vill om Status Quo, att deras boogierock är simpel och lättköpt. Men det här är yppersta klass. Ta bara låtvalet. Inledning med gamla bluesrockklassikern Junior´s Wailing är bedövande. Status Quo fullständigt manglar Steamhammers gamla låt och kommer ut med det här...såå bra det är!

Albumet är inspelat under Status Quos promotionturné för Blue For You. Och aldrig hade de väl haft fler bra och aktuella låtar att välja mellan.

Här finns det bästa från Piledriver, Hello, Quo och Blue For You...och så drar de till med klassikern In My Chair och avslutar med Doors Roadhouse Blues.

Två LP-skivor, fyra sidor, 15 låtar totalt. Det betyder utrymme. Det är inga avkortade två-minutersversioners som på Queens vidriga Live Magic. Det här är på riktigt. Inspelningarna är hämtade från tre konserter, 27, 28, 29 oktober 1976 i The Apollo Theatre i Glasgow.

Nr: 1488/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar