The Musical Box: How Dare You har två sidor

måndag 28 mars 2011

How Dare You har två sidor

How Dare You med 10cc behöver tid för att sjunka in. Så där en tio till femton år skulle jag tro. För den är knepig, och tvetydig, och lite schizofren.
Men när den väl fått tid att växa, då kan man konstatera att det är en rätt hyfsad platta. Och inte så där jävla konstig som man först tyckte. How Dare You har nämligen två sidor.

Den mjuka sida
Jodå, How Dare You är lite sentimental och lagom småtrevlig. I´m Mandy Fly Me till exempel, som skulle kunna var en sån där allrasistadansenlåt, om den nu vid något tillfälle skulle spelas på något dansställe.
Rock´n Roll Lullaby, Lazy Ways och Don´t Hang Up passar in här också. Små trevliga sötsaker som man kanske inte ska lägga allt för mycket tid på.
Den hårda sidan
Det finns några såna där låtar som jag kan tänka mig skulle höras i öronen precis innan en flygplanskrasch. Obevekligt och metalliskt.
Arts For Arts Sake till exempel. Det är förresten en av de allra bästa låtar 10cc någonsin gjorde. Bara det där stentuffa riffet i början räcker egentligen. Det är vasst!

Och så är den elak nåt så in i bäng. ”Give me your love, give me it all, give me in the kitchen, give me in the hall”. Det är ta mej faen hur syrligt och ironiskt som helst. I Wanna Rule the World är precis lika elak. Det gör de bra 10cc.

Men som sagt. How Dare You kanske verkar lite tråkig till en början. Men låt den stå till sig. Då mognar den, blir vuxen kan man väl säga...

Den borde vara fullvuxen nu. Skivan kom 1976.

Mer om 10cc:
Fanskapet måste ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar