The Musical Box: City Boys tyngsta

onsdag 2 mars 2011

City Boys tyngsta

Det finns en och annan hardcore-fan av City Boy som får något vått i blicken när The Day the Earth Caught Fire från 1979 kommer på tal. De tar då gärna till brösttoner och förklarar med darr på rösten att det här, DET HÄR ÄR CITY BOYS OKRÄNKBARA MÄSTERVERK.
För min del är City Boy på den här skivan lite för likt 80-talets smörhårdrockare för att jag ska hålla med fullt ut. Men jag håller med om en sak. Det är City Boys absolut tyngsta, det mest progressiva och avancerade.

Lite som Queen när de rockade loss som mest, till exempel i låtar som Tenement Funster och Now I´m Here, om nu någon kommer ihåg dem. Inte för att de är särskilt bra...

City Boy har en tendens att ibland falla tillbaka och lira pudelrock. Ibland vill jag jämföra dem med band som Boston och liknande. Och det är inte bra. I låten Machines låter City Boy till och med nästan som Sparks. Och det kan jag definitivt vara utan.

Den fyrdelade sviten Ambitions är däremot intressant, där visar City Boy på, en för mig, oanad bredd. Titelspåret The Day the Earth Caught Fire är också en rätt bra rocklåt. Det finns ett par till.

Mer om City Boy
En fattigmans 10cc (Young Men Gone West)
Tredje gången gillt (City Boy I)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar