The Musical Box: En av BJH:s viktigare skivor

onsdag 13 maj 2020

En av BJH:s viktigare skivor

BARCLAY JAMES HARVEST – AND OTHER SHORT STORIES – 1971

Och så kommer vi till min favorit med BJH. Ett album som med all önskvärd tydlighet visar att det inte var fel att jämföra dem med Moody Blues. Närmare varandra än så här kom aldrig de båda. Men att med den här plattan i ryggen påstå att BJH skulle vara någon slags ”fattigmans Moody Blues” blir väldigt fel.
And Other Short Stories visar tvärtemot upp ett band med stor integritet och självförtroende. Ett band som tror på vad de gör och vet att de gör det väldigt bra. Det här är ett album som jag tror nästan allaBJH-fans tycker väldigt bra om. Det är symfonisk rock, smakfullt arrangerad. Melodierna, som är relativt korta för att vara från den här perioden av BJH:s karriär, hör till de allra främsta de någonsin spelade in.
Okej, jag kanske tar i där. Men låtar som Medicine Man, Someone There You Know, Harry´s Song och inte minst Sonmg Without Meaning står väldigt högt på min BJH-lista. Och gör att jag, utan att göra en jämförelse mellan skivorna, vågar kalla And Other Short Stories för BJH:s svar Sgt Pepper. Hur som helst är den här skivan orsaken till jag nu för tiden hellre lyssnar på Barclay James Harvest än på Moody Blues.
Erkänner att jag är väldigt svag för den här skivan. Och att folk som är mer kritiska till skivan än jag säkert har vettiga argument för att hävda att andra BJH-plattor är bättre. Men jag vågar nog påstå att det här är en av de viktigaste skivorna i BJH:s produktion.

Nr: 1243/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar