The Musical Box: Reunionskiva av Steve Perrys Journey

torsdag 28 maj 2020

Reunionskiva av Steve Perrys Journey

JOURNEY – TRIAL BY FIRE – 1996

20 år efter santanaepokens slut med Greg Rolie och tio efter Steve Perrys era kom den här skivan. Ett reunionalbum av Journey som från mitten av 70-talet gått från progressiv jazzrock till AOR. Ett överraskande bra rockalbum om jag får säga det.
Jag är dock ingen kännare av Journey efter 1977. Jag har bandets tre första album, dem där Greg Rolie var med. När Steve Perry tog över och bandet släppte skivor som Infinity, Evolution och Escape tappade jag intresset.

Trial By Fire hittade jag på en cd-rea där jag bara behövde betala tio spänn. För den pengen hade jag råd att bli nyfiken, till och med på AOR. Jag blev överraskad. Trial By Fire är ett bra rockalbum. Bra låtar överlag och en stabil insats av bandet.

Jag kan som sagt Journeys AOR-era alldeles för dåligt för att jämföra, men jag vågar ändå påstå att jag känner igen det från bandets 80-talare. Reunionalbum är svåra att ge sig på, både som lyssnare och förmodligen ännu värre för artisten i fråga.

Förväntningarna från fansen är nästan alltid skyhöga. Något som rimmar illa med problemet är att artisterna efter en tids frånvaro förmodligen är lite ringrostiga.
Nåja, men Steve Perrys Journey gör det riktigt bra. Albumet är väl avvägt mellan tyngre låtar och smäktande ballader, precis som sig bör. Trial By Fire togs tydligen emot bra av fansen. Det kommer dock aldrig att bli någon av mina favoritskivor, men jag kan tänka mig att lyssna på skivan nån gång ibland.

Nr: 257/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar