The Musical Box: Sista plattan med Men At Work

lördag 2 maj 2020

Sista plattan med Men At Work

MEN AT WORK – TWO HEARTS – 1985

Two Hearts är tredje och sista studioalbumet från australiska Men At Work. På 80-talet gick det fort, bara några år tidigare hade gruppen slagit igenom gigantiskt stort med sin hitlåt Down Under och sen LP:n Business As Usual.
När Two Hearts spelats in var de bara två kvar i bandet, en av de fem hade lämnat mitt under inspelningen och två till drog iväg när skivan skulle produceras. Till slut var det bara Colin Hay och Greg Ham kvar.

Debutskivan var en uppfriskande fläkt ni genren mainstrem synthig pop. Där och då var Men At Work ett modigt band med visisoner. Anbdra plattan, Cargo, var nästan lika bra som debuten även om den aldrig fick samma erkännande.
Two Hearts är dock inte alls lika stark som sina föregångare. Soundet är så lart det samma, men At Work låter ungefär som på de tidigare skivorna. Problemet är dock låtarna, som känns lika angelägna och allt mer lika det ordinära synthpopsoundet som till slut dränkte hela 80-talets pop i ett ambient brus.

Jag tycker dock det finns anledning att ha skivan i samlingen. Dels för att soundet trots allt fortfarande är helt och hållet Men At Work och att mitt samlade intryck av skivan ändå blir ganska positivt, möjligtvis lite för mainstream, men ändå.

Det finns en riktigt bra låt på skivan, Everything I Need, som följaktligen också var albumets första singel och enda låt som tog sig in på några hitlistor.
Den kvarvarande duon i Men At Work fullföljde turnén som gjordes efter att Two Hearts släppts. Men efter det tog bandet en lång paus...som fortfarande pågår, med undantag av en liveinspelning från Brasilien i slutet av 90-talet.

Nr: 1287/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar