The Musical Box: Invisible Touch. Varför?

måndag 8 november 2010

Invisible Touch. Varför?

Jag tycker väl någonstans att Phil Collins kunde hållit sig till sina soloskivor med sånt här. Invisible Touch är inget annat än radioanpassat skräp. Mainstreampop i dess mest förfinade och välanpassade form. En billig kopia av precis vad som helst.

Visserligen hade Genesis lämnat den progressiva rocken bakom sig för länge sedan när den här plattan kom 1986. Men det här var att gå för långt. För vad har det här med Genesis att göra? Och varför alla dessa synthar?

Ska man vara helt ärlig är detta dock rätt hyfsad synthpop. Invisible Touch gjorde dessutom spillrorna av Genesis, Tony Banks, Mike Rutherford och Phil Collins hur stora som helst.

Ett par av låtarna kan jag till och med tänka mig att nämna; Land of Confusion och Tonight Tonight Tonight. Men de är inget för mig. Jag vill inte höra Genesis göra blek soul, gospelpop och seg, seg, sega kärleksballader.

Och att ens tänka tanken att koppla ihop det här med bandet som gjorde storheter som Selling England By the Pound, Foxtrot och The Lamb Lies Down on Broadway är ett hån.

Det går bra att kräkas nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar