The Musical Box: Motors i fel ordning

tisdag 23 november 2010

Motors i fel ordning

MOTORS - 1 - 1977

Ordningen blev liksom fel för min del när det gäller The Motors. Första plattan jag hörde var gruppens andra – Approved By. Ganska kul och trevlig brittisk pop och så hade de den där superhiten Airport.

Andra plattan jag fick tag i var Motors första, som enkelt nog bara heter 1. Jag skaffade den eftersom jag gillade deras andra. Det var nog 1979, plattan kom 1977.
Men den har inte mycket med Approved By att göra, förutom att det är samma snubbar som lirar. För här spelar Motors rock. Skramligt och bullrigt med rötterna i det sena 60-talets bluesrock.

Stundtals inte alls långt från Status Quo, i vissa sekvenser alltså. FÖR MOTORS LÄT INTE ALLS SOM STATUS, bara ibland och i en del låtar. Tro inte något annat.

Jag blev nog lite besviken. Så den här skivan hade jag faktiskt lite svårt att lyssna på. Ett tag tålde jag den inte ens.

Nu för tiden är vårt förhållande bättre. Jag kan plocka fram den och lyssna på den någon gång emellanåt med ett litet garv. För den är kul. Andy McMaster och Nick Garvey (från Ducks Deluxe) och Bram Tchaikovsky öser på så det dånar, mitt i punkvågen ska sägas.

MEN DET ÄR INTE PUNK HELLER. Bara ganska kul och lite slarvig rock.
Bra låtar: Dancing the Night Away och Bring in the Morning Light.

Nr: 1547/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar