The Musical Box: Couldn´t Get it Right

torsdag 21 april 2011

Couldn´t Get it Right

CLIMAX BLUES BAND - GOLD PLATED - 1976

Det finns säkert en och annan som kommer ihåg Couldn´t Get it Right. Den spelades rätt ofta på diskoteken sådär 1976-1977-1978. Jäpp, så länge sen är det!

Det var en rätt tuff låt för vara på dansgolven. En halvfunkig bluesrocklåt med bra driv. Och med en jävligt cool basgång, för att inte tala om snubben på sax.

Då finns det säkert en och annan som har kvar LP:n också, Gold Plated med Climax Blues band. Det var rätt många som köpte skivan tack vare den där låten.

Det var nog rätt många som ställde undan den rätt fort också. För resten av plattan lät inte alls som Couldn´t Get it Right. Det var lite mer tillbakalutad och softad bluesrock, med en del inslag av funk.

Om bluesrock någon gång kan kallas mainstream, så är det väl på den här plattan. Om man vid något enda tillfälle kan påstå att ett band som gjort 17 album är en One-Hit-Wonder, så är det nog Climax Blues Band.
Det hindrar ju inte att jag gillar LP:n. Men det ska erkännas att det tog ett bra tag att acceptera Gold Plated.
Numera tycker jag den är rätt skön att spela. Lite lagom, lite avslappnande. Men Couldn´t Get it Right brukar jag hoppa över. Den har jag tröttnat på.

Nr: 1136/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar