The Musical Box: Taxi to the Terminal Zone

fredag 1 april 2011

Taxi to the Terminal Zone

DUCKS DELUXE - TAXI TO THE TERMINAL ZONE - 1974

Det var Love´s Melody som fick mig att köpa Duck´s Deluxe-plattan Taxi to the Terminal Zone. En skön liten poplåt, väldigt brittisk, väldigt mycket 60-tal.

Och ska jag vara helt ärlig, nästan lite schlager (nu ligger jag nog illa till...men så är det, Brotherhood of Man-varning utfärdas).
Jag gillar Love´s Melody ändå, den är så enkel.

Sen har den kanske inte så mycket att göra med de andra låtarna på plattan. De är tuffare. Och hade det finns ganska mycket rock´n´roll- och countryinfluenser, rockiga Cherry Pie och Rio Grande till exempel.

Men Ducks Deluxe är ju brittiska pubrockhjältar från det tidiga 70-talet. Och brittisk pubrock lät ungefär så, mycket rock and roll skulle det vara.
Taxi to the Terminal Zone är gruppens andra och sista album. För Ducks Deluxe levde inte särskilt länge. De gav egentligen bara ut två album, och båda kom 1974, först debuten Ducks Deluxe och sen den här.
Och så släpptes det en liveplatta nån gång på 80-talet, i efterhand. Tydligen kom det ett par singlar 1973 och 1975 också, men kortare karriär än så är väl knappast möjlig.

Trots det är Ducks Deluxe legender. Här lirade ju Andy McMaster och Nick Garvey, som senare startade The Motors och Sean Tyla som drog igång Tyla Gang. Och så Martin Belmont förstås, som sen hoppade över till Graham Parker & The Rumour.

Jo, en sak till. Dave Edmunds producerade den här skivan. Det märks.

Nr: 711/2222

Mer om Ducks Deluxe:
Fräcka rockrökare från Ducks Deluxe (Don´t Mind Rockin´ Tonite)

Den nedre bilden är hämtad från baksidan på skivomslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar