The Musical Box: Fascinerande av Paul Kelly

lördag 10 maj 2014

Fascinerande av Paul Kelly

PAUL KELLY – WORDS AND MUSIC – 1998

Jag begär inte att du ska springa ut och köpa den här CD:n, men ju fortare desto bättre... Det är såna här saker man får gåshud av. Musik som som får det att krypa i skinnet och där man till slut bara sitter och stirrar fånigt framför sig.
Words And Music är ett fascinerande album. Paul Kelly glider lätt mellan australisk folkrock, pubrock och tar den här gången – detta är hans 15:e album – också med oss på en resa genom innerlig soul, reggae och hjärtskärande romantiska ballader.

Paul Kellys texter handlar som alltid om livssituationer, från de banalaste saker till olycklig kärlek och svek eller hur det är att fira julafton i fängelset; Christmas In Jail.

Han har dessutom insett att han inte längre är någon ungdom - han var en bit över 40 när skivan gjordes - vilket han med bitter humor beskriver i Nothing On My Mind; ”The young people?/I never did one damn good thing until I was over 30”.

I slutet av 90-talet hade norra halvklotet tappat intresset för Paul Kelly. Album som Gossip, Under The Sun och So Much Water So Close To Home var bortglömda och begravda.
Words And Music är därför bara utgiven av australiska Mushroom Records och kan vara svår att hitta här i Sverige. Men den är väl värd att leta efter. Med den här skivan framstår Paul Kelly som en av Australiens allra största och viktigaste rockpoeter.

Nr: 100/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar